Nieuws


Rechtstreekse trein tussen Sint-Niklaas en Brussel afgeschaft eind 2024: alle reizigers moeten dan overstappen in Dendermonde

België
Zaterdag, 10 februari '24 via VRT NWS

Dienstverlening
306
Webmaster

Vanaf december 2024 zal er geen rechtstreekse trein meer rijden tussen Sint-Niklaas en Brussel.  De reizigers zullen moeten overstappen in Dendermonde. Dat is deel van het nieuw vervoersplan van de NMBS. Die trein stopte ook nog in Belsele, Sinaai, Lokeren en Zele, ook die reizigers zullen moeten overstappen in Dendermonde. Ondanks protest van lokale politici veranderen de NMBS en de overheid niets aan die beslissing.

Door het nieuw vervoersplan van de NMBS, zullen er geen rechtstreekse treinen meer rijden tussen Sint-Niklaas en Brussel. Dat gaat in vanaf december dit jaar.  Ondanks protest van Wase politici komen de overheid en de NMBS niet op deze beslissing terug.

De NMBS belooft wel dat iedereen even snel in Brussel zal geraken als nu. "Er zijn veranderingen aan het traject, waardoor de trein sneller zal rijden", vertelt woordvoerder Dimitri Temmerman. "We beloven ook een vlotte overstap, waardoor de reistijd hezelfde blijft als die van de rechtstreekse trein nu."

Aanbod blijft hetzelfde
"Het is niet dat de rechtstreekse trein volledig zal wegvallen. De rit wordt vervangen door een trein die zal splitsen in Dendermonde. Het treinaanbod blijft dus hetzelfde als nu, net zoals de reistijd." Die trein stopte ook nog in Belsele, Sinaai, Lokeren en Zele, ook die reizigers zullen niet meer rechtstreeks naar Brussel kunnen, maar moeten overstappen in Dendermonde. 
Reacties