Nieuws


Alstom en Infrabel werken aan de verdere digitalisering van de seininrichting van het spoor

België
Vrijdag, 30 september '22 via Railtech

Infrastructuur
228
Webmaster

Het order daartoe, ondertekend op donderdag 29 september, stelt 30 mensen tewerk gedurende één jaar in Charleroi

De directeur-generaal van Alstom Benelux en de CEO van Infrabel kondigden afgelopen donderdag officieel de bestelling aan van honderd seinketen – een investering van zo’n €20 miljoen – voor gebruik in projecten voor de uitbreiding van bestaande seininstallaties.

Deze bestelling is een onderdeel van de verdere digitalisering die enkele jaren geleden werd ingezet ten voordele van de veiligheid en de vlotte doorstroming van het treinverkeer. Deze bestelling zal 30 mensen voltijds tewerkstellen in het wereldwijde expertisecentrum van Alstom in Charleroi.

Veiligheid en vlotte doorstroming van het treinverkeer

Seinketen zijn cruciale spoorweginstallaties voor een performant treinverkeer. In deze technische cabines, langs het spoor, zit alle apparatuur die het treinverkeer ter plaatse regelt. Infrabel begon een paar jaar geleden met de vernieuwing van deze kasten in het kader van een uitgebreid digitaliseringsprogramma.

Deze vernieuwing is zowel goed voor de veiligheid als voor de vlotte doorstroming van het treinverkeer. Dit programma draagt ook bij tot de vermindering van het aantal seinhuizen, van 368 in 2005 tot 10 volledig gedigitaliseerde seinhuizen tegen eind 2023.

Reacties