Nieuws


NMBS past dienstregeling aan na treinongeluk

België
Zondag, 05 mei '13 via De Redactie
Treinramp Wetteren-Schellebelle

Ongeluk - ramp
1206
Webmaster

De spoorwegen hebben een infonummer geopend voor vragen van reizigers naar aanleiding van het treinongeval in Wetteren en passen de dienstregeling aan. Dat is nodig omdat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Gent-Sint-Pieters enerzijds en Aalst en Dendermonde anderzijds.

Wie vragen heeft over de dienstregeling van de treinen kan terecht op telefoonnummer 02/528.28.28. In de treinstations hangen affiches met informatie en de website van de NMBS is aangepast.

"Als gevolg van het ongeval op lijn 50 tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de NMBS haar dienstregeling aangepast en in alternatieven voorzien om reizigers op hun bestemming te krijgen", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Zo rijdt de IR-trein tussen Kortrijk en Leuven alleen tussen Kortijk en Gent-Sint-Pieters en tussen Dendermonde en Leuven. Tussen Dendermonde en Gent-Sint-Pieters wordt een busdienst georganiseerd. Voor de L-trein Brugge-Mechelen geldt hetzelfde scenario.

De IC-trein tussen Gent-Sint-Pieters en Genk en de IR-trein tussen Gent-Sint-Pieters en Brussel-Nationaal-Luchthaven stoppen dan weer niet in een aantal tussenliggende stations, waaronder Wetteren, Lede en Aalst.

Ook is er een vervangende busdienst tussen Gent en Aalst, en Gent en Dendermonde (zowel een stopdienst als een rechtstreekse dienst) en rijden een aantal piekuurtreinen ofwel niet, worden ze beperkt of stoppen ze niet in alle stations. "Vanuit Aalst kunnen ook via Denderleeuw andere bestemmingen worden bereikt", zegt Crols.

De alternatieve regeling gaat morgen in en zal wellicht enkele dagen gelden. Dat hangt af van het moment waarop het spoor tussen Gent en Aalst/Dendermonde weer vrij is.
Reacties