Nieuws


Gewonden bij botsing trein en landbouwaanhanger Hooghalen: ‘machinist overleden’

Nederland
Vrijdag, 22 mei '20 via AD

Ongeluk - ramp
866
Webmaster

Bij een botsing tussen een personentrein en de kiepkar van een tractor in de buurt van het Drentse Hooghalen zijn vanmiddag meerdere gewonden gevallen. De machinist zou zijn bezweken aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Het treinverkeer tussen Assen en Groningen ligt stil.

Het is nog onduidelijk om hoeveel gewonden het gaat en wat de aard van hun letsel is. De machinist zat bekneld, kon worden bevrijd maar bezweek aan zijn verwondingen, verklaren mensen die bij de trein waren tegenover een verslaggever van Dagblad van het Noorden. De loonwerker die de tractor bestuurde, kwam volgens hem met de schrik vrij maar verkeert in shock.

In de trein zaten volgens de politie zo'n 50 passagiers. Ze zijn opgevangen door de massaal aanwezige hulpdiensten. De NS stuurt bussen om de gestrande reizigers op te halen. Een traumahelikopter landde omstreeks 16.50 uur bij de plek van het ongeval maar vertrok een klein uur later weer.

Kipper

De botsing vond plaats omstreeks 16.12 uur. Dat gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang op de Oude Provincialeweg tussen Hooghalen en Beilen. De trein botste er naar alle waarschijnlijkheid op de kiepkar van een tractor, meldt de verslaggever van de krant. Dit omdat bij de overweg een ongeschonden tractor staat. Op foto's is duidelijk het onderstel te zien van een zogenoemde landbouwkipper. De voorkant van de trein is volgens hem volledig weggevaagd. ,,Ik heb nog nooit zoiets gezien’’, verklaarde een politieagent tegenover de journalist. ,,De hele cabine is weg.’’

De weg is inmiddels afgesloten in verband met de hulpverlening. De betreffende spoorwegovergang wordt gebruikt door boeren om bij hun landerijen te komen, meldt de krant. Het treinverkeer is tussen Beilen en Assen de rest van de dag gestremd.
Reacties