Nieuws


Stadler licht een tip van de sluier van wat op InnoTrans 2022 te zien zal zijn

België
Donderdag, 04 augustus '22 via Railtech

Infrastructuur
493
Webmaster

Met een focus op duurzaamheid zal Stadler op InnoTrans 2022  voor het eerst zeven voertuigen met duurzame aandrijfoplossingen aan publiek voorstellen.

Hieronder ook Stadler’s waterstofaangedreven FLIRT H2 treinstel voor Amerikaans passagiersvervoer.

Dit wordt de eerste door waterstof aangedreven passagierstrein in de VS en is bedoeld voor passagiersvervoer voor het Redlands Passenger Rail Project in Californië.

‘PowerPack’

Het voertuig bestaat uit twee auto’s en een middengedeelte dat het ‘PowerPack’ wordt genoemd. Hierin bevinden zich de brandstofcellen en de waterstoftanks en wordt waterstof omgezet in elektrische stroom, die wordt opgeslagen in een tractiebatterij.

De batterij voorziet vervolgens het aandrijfsysteem van het voertuig, het HVAC-systeem en andere comfortvoorzieningen van stroom.

Energie recupereren bij het remmen

In deze configuratie kan de trein ook kinetische energie recupereren bij het remmen, zodat deze ook hergebruikt kan worden om de trein te laten rijden. De trein biedt plaats aan 108 passagiers en rijdt 79 mijl per uur.

De beurs in Berlijn biedt bezoekers ook de mogelijkheid om een ​​aantal Stadler-modellen van binnen en van buiten te bekijken op de 350 meter lange displaybaan van de fabrikant.

Deze modellen omvatten de op batterijen werkende FLIRT-trein, die het wereldrecord heeft van 224 kilometer rijden op batterijen, Europa’s krachtigste hybride locomotief, de EURO9000, en de TINA-tram van de volgende generatie.

Naast duurzame voertuigconcepten stelt Stadler op haar stand inzichten ook service- en signaleringsoplossingen voor.

Voor het eerst zal het ook een speciale stand hebben voor zijn signaleringsoplossingen op gebieden zoals automatische treinbediening (ATO), trein-ETCS, onbemande metrotreinen (CBTC) en spoorwegveiligheidssystemen.

Reacties