Nieuws


Treinverkeer van en naar Parijs gedeeltelijk hervat

Frankrijk
Woensdag, 20 juli '16 via De Redactie
Thalys

Infrastructuur
380
Webmaster

Het treinverkeer in het belangrijke station Paris-Nord is gisteravond stilgevallen. Volgens de Franse krant Le Parisien was er een transformatiecabine ontploft en was er een bovenleiding stuk. Het zou gaan om kwaad opzet. Vannacht is het treinverkeer gedeeltelijk hervat. Dat geldt ook voor de Thalystreinen vanuit ons land.

De ontploffing heeft brand veroorzaakt. "De brand is geblust, maar de transformatorcabine functioneert niet meer", legde een woordvoerder van de brandweer uit tegen het persagentschap AFP. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij is er kwaad opzet in het spel, en werd de brand waarschijnlijk veroorzaakt door dieven die elektrische kabels probeerden te stelen.

Volgens Sandro Löw van Thalys had de storing gevolgen voor een groot aantal reizigers, maar over hoeveel reizigers het juist gaat, kon hij niet zeggen. De problemen begonnen in de vooravond. "Alle Thalys- en TGV-treinen staan stil", zei Löw gisteravond. "Onze passagiers raden we aan hun reis uit te stellen tot woensdag. Ze kunnen hun ticket kosteloos omboeken."

Hoe dan ook werd het een onaangename avond voor veel gestrande reizigers: wachten langs de sporen of op een perron, ongemakkelijk worden door temperaturen van meer dan 30 graden en onzekerheid over het verdere verloop van de treinreis. De spoorwegen hebben drinkwater uitgedeeld aan gestrande reizigers en de hulpdiensten boden hulp aan wie dat nodig had.

Volgens de Franse spoorwegen is het treinverkeer vannacht gedeeltelijk hervat. Vandaag zouden de treinen weer normaal moeten rijden.

Reacties