Nieuws


Geen treinen van en naar Parijs door stroomstoring

Frankrijk
Dinsdag, 19 juli '16 via De Redactie
Thalys

Infrastructuur
500
Webmaster

Het treinverkeer in het belangrijke station Paris-Nord is vanavond stilgevallen na twee stroomstoringen. Volgens Thalys is er een probleem met een bovenleiding, maar volgens de Franse krant Le Parisien is er ook een transformatiecabine ontploft. Het zou gaan om kwaad opzet. Vanavond is het treinverkeer gedeeltelijk hervat.

De ontploffing heeft brand veroorzaakt. "De brand is geblust, maar de transformatorcabine functioneert niet meer", legt een woordvoerder van de brandweer uit tegen het persagentschap AFP.

Volgens Sandro Löw van Thalys heeft de storing voor een groot aantal reizigers, maar over hoeveel reizigers het juist gaat, kan hij niet zeggen. De problemen begonnen in de vooravond. Volgens de Franse spoorwegen is het treinverkeer vanavond gedeeltelijk hervat.

"We zijn in contact met SNCF Réseau (het Franse Infrabel, nvdr.), dat naar een oplossing zoekt", zegt Löw. Hoe dan ook is alle treinverkeer van en naar Parijs stilgevallen. "Alle Thalys- en TGV-treinen staan stil", aldus Löw. "Onze passagiers raden we aan hun reis uit te stellen tot morgen. Ze kunnen hun ticket kosteloos omboeken."

Voor reizigers die onderweg zijn gestrand, wordt naar een oplossing gezocht. Eén trein is stilgevallen tussen de stations Paris-Nord en Saint-Denis en moet naar een station worden gesleept. Volgens Le Parisien stonden vijf TGV-stellen geblokkeerd ten noorden van Parijs

Hoe dan ook werd het een onaangename avond voor veel gestrande reizigers: wachten langs de sporen of op een perron, ongemakkelijk worden dor temperaturen van meer dan 30 graden en onzekerheid over het verdere verloop van de treinreis. De spoorwegen hebben drinkwater uitgedeeld aan gestrande reizigers en de hulpdiensten boden hulp aan wie dat nodig had.

Reacties