Nieuws


Slib vanaf maandag geruimd in twee Wetterse beken

België
Vrijdag, 23 augustus '13 via De Redactie
Treinramp Wetteren-Schellebelle

Ongeluk - ramp
942
Webmaster

In Wetteren wordt vanaf maandag slib geruimd uit de Warandebeek en de Grote Vijverbeek, in de omgeving van de plaats waar de treinramp plaatsvond. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, zegt het gemeentebestuur van Wetteren. In de Warandebeek werden verhoogde concentraties acrylnitril vastgesteld in het slib, in de Grote Vijverbeek was dat niet het geval.

Het ongeval met de goederentrein, die onder meer acrylnitril vervoerde, gebeurde op 4 mei.

"Sinds het treinongeval zijn continu op heel wat plaatsen metingen uitgevoerd om een beter zicht te krijgen op de gevolgen van het treinongeval op de bodemkwaliteit. Er worden ook al de hele periode veiligheidsmaatregelen uitgevoerd. Uit voorzorg worden op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 augustus de Warandebeek en de Grote Vijverbeek geruimd. Alle directe omwonenden worden persoonlijk verwittigd", zegt het gemeentebestuur.

In de Warandebeek gaat het om het open deel van de beek en om de buis die onder de Achttien Augustuslaan loopt. "De ruiming van het slib uit de buis onder de Achttien Augustuslaan wordt uitgevoerd door een aannemer in opdracht van rioolbeheerder Aquafin, op maandag 26 en dinsdag 27 augustus. Het open deel wordt geruimd door een aannemer in opdracht van B-Holding op woensdag 28 augustus", meldt de gemeente Wetteren. "In de Grote Vijverbeek worden geen verhoogde concentraties meer gemeten. Uit voorzorg wordt het slib uit deze beek toch geruimd. De Grote Vijverbeek wordt geruimd door een aannemer in opdracht van NMBS-Holding op dinsdag 27 augustus."

De directe omwonenden worden persoonlijk verwittigd. De werken zullen geen gevaar voor de omwonenden veroorzaken en tijdens de ruiming wordt de omgevingslucht continu gemeten, zegt het gemeentebestuur.
Reacties