Nieuws


Takelen van de wagons loopt vertraging op

België
Maandag, 13 mei '13 via De Redactie
Treinramp Wetteren-Schellebelle

Ongeluk - ramp
1143
Webmaster

In Wetteren zijn de voorbereidingen om de achterste zes wagons van de verongelukte trein te takelen nog aan de gang. "De vertraging heeft verschillende oorzaken", zegt Fréderic Petit van spoorbeheerder Infrabel.

Om 14 uur zouden de achterste zes wagons getakeld worden. De locomotief die dat moet doen, is al aangekomen (foto boven). Maar voorlopig is het takelen nog niet gestart.

"14 uur was de striktste timing", zegt Fréderic Petit van Infrabel. "Er moeten heel wat handelingen verricht worden om de wagons rijwaardig te kunnen maken. Bovendien moeten er ook voortdurend controles gebeuren voor de veiligheid. En er is ook nog steeds een onderzoek van het parket aan de gang, waar we ook rekening mee moeten houden."

Werf vervangt verharde weg
Vandaag moet normaal gezien ook de verharde weg worden afgebroken die vorige week werd aangelegd om vlotter tot bij de wagons te geraken.

Vanaf morgen komt daar dan een werfzone voor de heropbouw van sporen en andere infrastructuur. "Daarvoor zal er de komende dagen zwaar verkeer door de gemeente passeren", zegt gouverneur Briers.

Voor de aanleg van de werf kan starten, is het evenwel nog wachten op de resultaten van de bodemanalyses. Daarover moet dinsdag meer duidelijkheid komen.
Reacties