Nieuws


Huizen in Wetteren worden doorzocht

België
Zaterdag, 11 mei '13 via De Redactie
Treinramp Wetteren-Schellebelle

Ongeluk - ramp
1126
Webmaster

De Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers wil dat alle huizen in Wetteren waar nog niets gehoord is van de inwoners doorzocht worden, om zeker te zijn dat die mensen in veiligheid zijn.

Gisteravond hebben 500 inwoners van Wetteren een informatievergadering bijgewoond, waar ze tekst en uitleg kregen over het treinongeluk en over wat er nu nog te gebeuren staat. Ze konden ook vragen stellen.

Er werd erg gedetailleerde informatie gegeven en de vergadering verliep dan ook rustig. De meeste aanwezigen waren blijkbaar tevreden met de uitleg die hen gegeven is.

Na afloop zei de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers aan het persagentschap Belga dat hij alle huizen wil laten doorzoeken waar nog niets gehoord is van de inwoners. Op die manier wil hij zeker zijn dat er niet nog meer doden zijn gevallen bij de giframp. Tot nu toe is een man omgekomen in zijn huis.

Locomotieven worden weggetakeld
Intussen is de berging van de ontspoorde goederentrein vanochtend opnieuw op gang gekomen. Gisteren waren al twee wagons leeggepomt.

Vandaag worden de drie locomotieven van de trein weggetakeld. Daarna wordt begonnen met de voorbereidende werken voor morgen.

Dan moet een tankwagon met een erg gevaarlijk gas worden behandeld. Dat gas is ontvlambaar als het in contact komt met de lucht. Het is de bedoeling om het gas uit de wagon af te fakkelen. In mensentaal betekent dat dat het gecontroleerd verbrand zal worden, een beetje zoals de vlammen op boorplatformen of in chemische bedrijven.

Een jaar na Godinne
Het is precies een jaar geleden dat in Godinne in de provincie Namen een goederentrein met chemische stoffen gebotst is met een andere trein. Daarbij zijn geen slachtoffers gevallen, maar een deel van de bewoners is toen dagenlang geëvacueerd.
Reacties