Nieuws


Autoriteiten bereiden zich voor op ruimere evacuatie

België
Dinsdag, 07 mei '13 via De Redactie
Treinramp Wetteren-Schellebelle

Ongeluk - ramp
959
Webmaster

In Wetteren moeten de bewoners in het gebied tussen de spoorweg en de Schelde zich voorbereiden op een eventuele ruimere evacuatie, omdat de regen een invloed kan hebben op de toxische stoffen in de riolering. Het zou gaan om zo'n 3.000 tot 4.000 mensen.

Dat heeft de Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers vanavond gezegd op een persconferentie. "Ook alle inwoners van Wetteren, Serskamp en Schellebelle houden zich beter klaar voor een eventuele evacuatie. Die kans is heel klein, maar niet volledig uit te sluiten."

"De hulpdiensten zullen permanent op verschillende plaatsen metingen uitvoeren en het coördinatiecomité vraagt de inwoners van Wetteren, Serskamp en Schellebelle om zich voor te bereiden", zegt gouverneur Briers. Het gaat om 24.000 inwoners in Wetteren, plus nog eens enkele duizenden in Serskamp en Schellebelle.

Het gaat om een voorzorgsmaatregel. De bewoners wordt gevraagd om hun koffer te pakken met wat ze nodig zullen hebben. Het is nog niet zeker of de evacuatie ook echt nodig zal zijn.
Reacties