Nieuws


"Ik heb liever dat ze zeggen: blijf hier een week weg"

België
Dinsdag, 07 mei '13 via De Redactie
Treinramp Wetteren-Schellebelle

Ongeluk - ramp
947
Webmaster

Het ongenoegen bij de inwoners van Wetteren groeit. Dat werd duidelijk op de persconferentie van de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers vanmiddag. De sfeer was gespannen. Sommige inwoners zijn niet te spreken over de communicatie die ter plaatse gebeurt.

"Ik heb liever dat ze ons gewoon zeggen: blijf hier een week weg. Dan dat ze mensen vlug naar huis laten komen om dan de dag erna terug te zeggen: je hebt vannacht misschien in een gifgas geslapen", zegt Soltanmanesh Sharogh uit Wetteren. "We willen duidelijkheid en veiligheid als we terug naar huis komen."

Briers stelt dat het kan zijn dat de communicatie soms verwarrend overkomt. "We brengen de boodschap op basis van de informatie die we op het moment zelf hebben. We zijn van mening dat we zoveel mogelijk moeten communiceren, de bevolking heeft daar recht op."

Naast het ongenoegen zijn de Wetteraars vooral ook ongerust. "Dat wordt waarschijnlijk verhuizen. We zullen daar niet kunnen blijven, denk ik. Zaterdag hadden we tranende ogen en keelpijn. Gisteren kwamen we thuis en op vijf minuten tijd hadden we terug die symptomen", zegt een inwoner.

"De schrik zit erin. We gaan maanden wakker liggen uit schrik weer wakker gebeld te worden. Hoelang gaat het ook duren dat alles opgeruimd is", vult een andere inwoner aan.
Reacties