Nieuws


Eurotunnel Le Shuttle Freight bereikte belangrijke mijlpaal wat betreft vervoerde vrachtwagens

Verenigd Koninkrijk
Woensdag, 17 augustus '22 via Railtech

Financieel
201
Webmaster

Eurotunnel Le Shuttle Freight, die vrachtwagens vervoert tussen het VK en Frankrijk, heeft na 28 jaar activiteit een mijlpaal van 33 miljoen getransporteerde vrachtwagens via rails bereikt.

“Sinds 1994 is meer dan 700 miljoen ton goederen via de tunnel vervoerd aan boord van een van de 15 Truck Shuttles van 800 meter lang, met maximaal 32 vrachtwagens en een rit van 35 minuten met een snelheid van 140 km/u,” zei het bedrijf dat de dienst sinds 1994 exploiteert. Gedurende deze periode werd ongeveer 25 procent van de goederen vervoert die het VK binnenkomen.

“Het is ongelooflijk dat we de mijlpaal van 33 miljoen al hebben bereikt en we kijken ernaar uit om onze volgende mijlpaal te vieren”, zei Christian Dufermont, commercieel directeur vracht bij Eurotunnel.

Een trouwe klant

Le Shuttle Freight vierde op maandag 12 juli haar 33 miljoenste vrachtwagen. Overigens was de vrachtwagen die het bedrijf hielp zijn mijlpaal te bereiken eigendom van het bedrijf Nordfrost, een Duitse transporteur van diepgevroren en gekoelde levensmiddelen naar het Verenigd Koninkrijk en een van de historische klanten van de dienst sinds de opening.

De chauffeur van de vrachtwagen was echter ook een symbolische figuur, aangezien hij al 13 jaar met de tunnelshuttle rijdt en de dienst meer dan 2500 keer heeft gebruikt. Op zijn zachtst gezegd een indrukwekkend aantal. “Ik ben heel blij dat ik nummer 33 miljoen ben geweest”, zei hij.

Reacties